Hoppa till huvudinnehåll

Budgetsoppa med bröd

En matig och mustig tomat- och pastasoppa med tillhörande bröd för endast ca 2 euro.

Ingredienser

Anvisningar: 

Soppan
Skala och hacka den gula löken och vitlöken, stek dem sedan i smör i en panna utan att de får färg. Tillsätt tomatkross och låt koka in. Häll då buljongen på och låt soppan koka ca 10 minuter.

Blanda bönorna, morotsbitarna och rödlöksbåtarna under tiden. Smaka av soppan med salt och peppar. Mixa soppan och sila den. Koka sist snabbt upp soppan och tillsätt grönsakerna och pastan. Smaka av den med salt och peppar. Soppan är färdig att serveras. Servera gärna färskt bröd, smör och ost till tomat- och pastasoppan.

Brödet
Värm degspadet, mjölk och smör, till ca 40ºC. Lös upp jästen i degspadet. Tillsätt salt, socker och grahamsmjölet. Rör sedan i vetemjölet så degen får en fin och fluffig konsistens. Spara lite av vetemjölet. Låt degen jäsa i en timme under bakduk. Knåda då i resten av vetemjölet. Dela upp degen i två bitar och lägg dem i två smorda formar. Låt dem jäsa ca 30 minuter. Skär då några snitt i ytan på bröden, pensla bröden med vatten, strö över lite grahamsmjöl och baka bröden i ugnen på 200ºC ca 30 minuter. Tag då ut dem och låt dem vila.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi