Hoppa till huvudinnehåll

Anksallad med ingefära och spenat

Tempelmat - det kallas mat som rensar bort livets föroreningar under devisen "min kropp är ett tempel". Nigella bidrar med receptet till en anksallad med ingefära och spenat.

Ingredienser

Anvisningar: 

Grilla eller stek ankbröstet - med den feta sidan neråt, ifall du inte avlägsnar fettet - tills det är stekt men fortfarande saftigt och rosa. Låt det sen vila på ett skärbräde medan du blandar samman fisksåsen, limesaften och apelsinsaften (alternativt enbart sevillaapelsinsaften), chilipepparn, ingefäran och sesamoljan i en skål.

Häll all överflödig köttsaft i skålen, och skär köttet på snedden i tunna skivor. Lägg ankskivorna i skålen och blanda allt väl. Klä ett serveringsfat med spenatbladen, och sprid över det skivade ankköttet och dressingen det legat i. Riv slutligen över lite apelsinskal.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi