Hoppa till huvudinnehåll

Italienska korvar med linser

Lägg upp linserna i en grund skål eller på en tallrik, lyft över korvarna och häll över den vitlökskryddade vinskyn och låt väl smaka!

Ingredienser

Anvisningar: 

Häll upp 2–3 matskedar olja i en väl tilltagen kastrull (med lock). Värm, och sätt i den hackade löken. Strö över en aning salt – det gör att löken inte bryns. Fräs på medelvärme tills löken mjuknar, cirka 5 minuter. Tillsätt linserna, rör om väl, och täck med rikligt med kallt vatten. Koka upp, och låt puttra försiktigt under lock i cirka en halvtimme tills det mesta av vätskan kokat in. I det här skedet behöver man inte salta, eftersom spadet som kokar ur korven och senare hälls över linserna är ganska salt. Så smaka av lite senare. Man kan naturligtvis också koka linserna i förväg.

När linserna börjar bli klara (eller du ska värma upp dem) värmer du en tjockbottnad stekpanna, häller i lite olja och sätter i den krossade vitlöken. Fräs i några minuter och sätt i korvarna. När de fått färg, vilket inte tar mer än 5 minuter, häller du i vinet och vattnet och låter koka upp. Täck med ett lock och låt puttra i cirka 15 minuter. Ta sen en gaffel och pressa sönder den nu mjuka vitlöksklyftan. Smaka av skyn. Späd med lite vatten om den är för stark.

Lägg upp linserna i en grund skål eller på en tallrik, lyft över korvarna och häll över den vitlökskryddade vinskyn. Strö över lite slätbladig persilja.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi