Hoppa till huvudinnehåll

Örtbräserad kyckling

Om man utgår ifrån en hel fågel kan man koka en härlig kycklingbuljong på skrovet och eventuella mindre kycklingbitar. Buljongen går sedan att använda i såser, soppor - eller varför inte i just denna örtbräserade kyckling.

Ingredienser

Anvisningar: 

Skålla (blanchera) tomaterna och skala dem. Skär tomaterna i fyra delar var och avlägsna kärnhusen. Nu återstår endast tomatfiléerna.

Skala rödlöken och dela den på mitten. Ta ut det mittersta partiet och skär sedan smala båtformade skivor av rödlöken.

Panera kycklingen i mjöl och stek den i smöret tills den fått en fin färg, salta och peppra. Lägg i rödlöksbåtarna och morotstrekanterna. Slå på lite kycklingbuljong och låt den koka in. Häll i grädde och låt blandningen koka lite. Blanda slutligen i tomatfiléerna och örterna. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera gärna ris och en fräsch sallad till den örtbräserade kycklingen.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi