Hoppa till huvudinnehåll

Turkish Delight-gräddskum

Turkish Delight-gräddskum ska vara något mittemellan fast och flytande, men hellre lite för löst än lite för fast.

Ingredienser

Anvisningar: 

Blanda Cointreau, citronsaft och socker i en stor skål och rör tills sockret har löst upp sig. Rör försiktigt i grädden, och börja sen vispa. Använd en elvisp om du vill undvika nervsammanbrott, för det kommer att dröja innan det tjocknar.

När grädden börjar tjockna, men ännu inte går att forma, droppar du i rosenvattnet och apelsinblomsvattnet, och fortsätter vispa tills konsistensen är lätt och luftig men går att forma i toppar. Turkish Delight-gräddskum ska vara något mittemellan fast och flytande, men hellre lite för löst än lite för fast.

Ös upp gräddskummet i små glas och låt det sticka upp lätt ovanför kanten. Strö över fint hackad pistaschmandel.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi