Hoppa till huvudinnehåll

Medelhavsmat 2

Medelhavsinspirerat! Denna gång bjuder vi på en fräsch fylld biff.

Ingredienser

Anvisningar: 

Medelhavsinspirerat med Peter af Björksten! denna gång en fräsch fylld biff: Lövbiff med tomat och kaprisfyllning.

Halvera ugnspotatisen, pensla med olivolja och strö över sesamfrön. Lägg en saltbädd av grova saltet på en ugnsplåt, lägg potatishalvorna på saltbädden och baka i ugn c. 45 min 225ºC

Bulta biffen lövtunn mellan två plastpåsar. Fräs lök och vitlök i olivolja, häll över tomatkross och låt puttra en stund. Lägg i kapris och grovt smulad parmesan. Hacka i örter just före servering.

Stek biffen i smör på hård värme, smaksätt med nymalen svartpeppar. Lägg biffen på en tallrik och fyllningen på, rulla ihop biffen och servera med ugnspotatis, en fräsch sallad med dressing av enbart kallpressad olivolja. Som dryck ett fylligt rött vin.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi

Mer från programmet