Hoppa till huvudinnehåll

Harriets räkor i salsasås

Harriet och Matias tillreder en vårgrön meny med vårvåfflor på groddar, räkor i salsasås och krasseägg. Helheten blir lätt och ljus som våren.

Ingredienser

Anvisningar: 

Skala och finhacka löken. Tvätta paprikan och skär den i små tärningar. Öppna burkarna och låt tomaterna rinna av genom ett durkslag. Spara tomatsaften. Tärna persika och tomater. Värm oljan i en traktörpanna eller vid kastrull. Fräs lök och paprika några minuter på medelvärme. Tillsätt tomater och persika. Krydda med Tabasco, vinäger, svartpeppar, salt och spiskummin. Låt koka 10-15 minuter och späd med tomatsaften. Smaka av. Räkorna tillsätts i den heta såsen och får bara ett uppkok innan servering.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi