Hoppa till huvudinnehåll

Lammläggsgryta

Bjud hem vännerna på middag! På Nigellas meny står lammläggsgryta och couscous.

Ingredienser

Anvisningar: 

Häll 3 matskedar olja i en stor, vid och tjockbottnad gryta och värm på medelvärme. Bryn lammläggarna i omgångar, och lyft sen över dem i en ugnsform så länge.

Skala löken och vitlöken, och finfördela i matberedare eller finhacka för hand. Häll den resterande oljan i grytan och fräs lök-vitlöksblandningen tills den mjuknar. Strö över salt så att den inte fastnar i botten.

Rör i gurkmejan, den malda ingefäran, chilipepparn, kanelen och muskoten, och smaka av med nymald peppar. Rör om igen medan du tillsätter honungen, sojasåsen och marsalavinet. Sätt tillbaka lammläggarna i grytan och häll i vatten så att det nästan täcker dem helt. Låt koka upp, sätt på ett lock och sänk värmen. Låt sjuda på låg värme i 1 – 1 ½ timme tills köttet är mört.

Tillsätt linserna och låt koka i 20 minuter till, utan lock, tills linserna har bildat en mjuk sås och vätskan har reducerats och tjocknat en aning. Smaka av och krydda eventuellt lite till.

Rosta mandlarna genom att hetta upp dem i några minuter i en torr stekpanna. Strö dem över lammläggsgrytan innan du serverar den tillsammans med couscous.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi