Hoppa till huvudinnehåll

Sufflé

Det enda som behövs för en lyckad sufflé är noggrannhet och eventuellt lite skicklighet. Sufflén går att göra t.ex. i kaffekoppar, huvudsaken är att formen är rund, kanterna jämna samt välsmorda och sockrade. Då stiger sufflén obehindrat och får en luftig konsistens.

Ingredienser

Anvisningar: 

Det enda som behövs för en lyckad sufflé är noggrannhet och eventuellt lite skicklighet. Sufflén går att göra t.ex. i kaffekoppar, huvudsaken är att formen är rund, kanterna jämna samt välsmorda och sockrade. Då stiger sufflén obehindrat och får en luftig konsistens.

Finhacka chokladen. Koka upp grädden och slå den över chokladen. Rör med en slickepott till en jämn ganache (choklad blandat med grädde). Tillsätt fröna från vaniljstången. Vispa ner äggulorna.
Vispa äggvita, saft från citron och 1/3 av sockret på mellanhastighet till ettt löst skum. Tillsätt resten av sockret och vispa på full hastighet till ett styvt skum.
Blanda 1/4 av marängen med chokladganachen och rör till en jämn massa. Vänd försiktigt ner resterande maräng. Fördela smeten i formarna ända upp till kanten och stryk dem släta. Grädda på 175°C i nio till tolv minuter.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi