Hoppa till huvudinnehåll

Grillad kyckling

Partymat behöver inte vara invecklad för att vara festlig. Nigellas grillade kyckling passar ypperligt för trädgårdsfesten.

Ingredienser

Anvisningar: 

Partymat behöver inte vara invecklad för att vara festlig. Nigellas grillade kyckling passar ypperligt för trädgårdsfesten.

Lägg kycklingen på ett skärbräde med bröstet neråt, och klipp längs med ena sidan av ryggraden. Klipp sen längs den andra sidan av ryggraden, och avlägsna den. Vänd på kycklingen och pressa ner den samtidigt som du bänder upp den. Nu har du en uppfläkt kyckling framför dig, klar att marineras.

Blanda samman marinaden och häll den över kycklingen som ligger i en knappt tilltagen skål. Täck med plastfolie och ställ in i kylen. Där får den stå över natten, gärna ett dygn, även om redan ett par timmar ger smak.

När grillen är het lyfter du upp kycklingen ur marinaden. Grilla den tills köttet inte längre är rosa, men fortfarande är mört inuti. Ytan ska vara knaprig och ha fått färg. Det är svårt att ange någon exakt grillningstid, eftersom olika grillar är olika effektiva. Men en ungefärlig tidsangivelse är 35 minuter.

Strö till sist grovsalt och färsk hackad persilja över.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi