Hoppa till huvudinnehåll

Dansk rostbiff

Dansk rostbiff med kall jalopenosås och potatis lyonnaise.
Dansk rostbiff med kall jalopenosås och potatis lyonnaise. Dansk rostbiff med kall jalopenosås och potatis lyonnaise. Bild: Svenska Yle/Strömsö potatis lyonnais

Det här rostbiffsreceptet är ett säkert kort: att koka rostbiffen först och sedan steka den garanterar ett saftigt kött.

Ingredienser

Anvisningar: 

Ta fram köttet och låt det bli rumstempererat. Bind upp rostbiffen. Koka upp vatten i en stor kastrull.

Ta en så stor mängd vatten att köttbiten täcks av det kraftigt kokande vattnet. När vattnet kokar sänks köttbiten ner i vattnet.

Låt köttet koka i 25 minuter (rosa färg i mitten) eller 30 minuter (nästan genomkokt).

Ta upp köttbiten och låt köttet vila på ett skärbräde. Stek därefter rostbiffen i stekpanna. Låt den få vacker färg på alla sidor och krydda avslutningsvis med salt och peppar, efter smak.

Låt vila en stund innan rostbiffen trancheras upp i tunna skivor.

Servera tillsammans med potatis lyonnaise och kall jalopeñosås

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi