Hoppa till huvudinnehåll

Kantarell- och portvinsbräserad kycklinglever med buljongkokt potatis

Kycklinglever är en förmånlig råvara med en fin smak. Hemligheten med lyckad lever är att man inte steker den för länge.

Ingredienser

Anvisningar: 

Kycklinglever är en förmånlig råvara med en fin smak. Hemligheten med lyckad lever är att man inte steker den för länge; då blir den torr, gummiaktig och tråkig i konsistensen. Stek levern så att den är lätt rosa inuti, då är den som bäst, mör och saftig.

Putsa levern fri från hinnor. Vänd leverbitarna i mjöl. Bryn dem i smör tills de har en gyllenbrun färg på båda sidor. Lägg bitarna åt sidan.
Bryn kantarellerna tills all vätska är borta. När kantarellerna har fått en gyllenbrun färg tillsätter du den hackade löken och låter blandningen steka en liten stund. Häll på portvinet och låt reducera tills 1/3 återstår. Pudra på lite vetemjöl och tillsätt grädde och mjölk. Låt såsen koka ihop till en simmig konsistens. Tillsätt levern och låt allt sjuda en stund. Tillsätt sedan persilja, smaka av blandningen med salt och peppar.

Koka skalad potatis i buljongen och servera till den kantarell- och portvinsbräserade kycklinglevern.

Strömsös vinexpert Noora Vuorimaa bjuder på ett vintips!

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi