Hoppa till huvudinnehåll

Nooras vintip till kycklinglever

Jag utgår ifrån kycklinglevern, som har en rätt mild smak, och så kantarellerna som har en fyllig, jordnära smak. Jag tycker ett rödvin passar aromerna bättre än ett vitvin.

Anvisningar: 

Mästerkocken Michael Björklund frestade med kantarell- och portvinsbräserad kycklinglever med buljongkokt potatis på Strömsö. Sommelieren Noora Vuorimaa tipsar om ett vin som passar bra att servera till:

"Jag utgår ifrån kycklinglevern, som har en rätt mild smak, och så kantarellerna som har en fyllig, jordnära smak. Jag tycker ett rödvin passar aromerna bättre än ett vitvin. Vi behöver alltså ett lättare rödvin som inte är för fruktigt utan har en lite jordnära ton också."

Señorío de los Llanos Gran Reserva

"Detta vin har en torr fruktighet och är väldigt mjukt och runt. Vinet smakar lite torkade plommon och fikon men har också lädertoner och ekiga, träiga smaker. Medelkraftigt och medelfylligt, precis lagom för vår mat."

Tilläggsinfo: 

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi