Hoppa till huvudinnehåll

Morsdagskaka

En mycket fräsch kaka att uppvakta mor med!

Ingredienser

Anvisningar: 

Hacka kexen i matberedare. Smält smöret, häll över och rör om. Platta ut i en bakplåtspappersklädd springform (bara på botten) och ställ kallt. Skala och hacka de (obs! osaltade!) nötterna. Blanda dem med apelsinmarmeladen. Bred över botten. Ställ kallt.

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa ihop mjukost med apelsinskal och socker. Rör ner yoghurt och apelsinsaft. Hetta upp lite av apelsinsaften i en kastrull, krama vattnet ur gelatinbladen och lös upp dem i den heta saften. Rör försiktigt ned dem i smeten. Häll smeten över pajbottnen och ställ kallt minst 4 timmar. Garnera med hackade pistaschnötter!

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi

Mer från programmet