Hoppa till huvudinnehåll

Kycklingtårta till picknicken

Prova Michaels förnyade picknicktårta. Lätt att laga, lätt i smaken och lätt att ta med sig.

Ingredienser

» Ohjeet löytyvät myös Olotilasta

Om du tycker att smörgåstårta låter som lite för mycket majonnäs, lite för många gummiaktiga räkor ja helt enkelt lite för mycket av allting – då kan du prova på Michaels förnyade picknicktårta. Lätt att laga, lätt i smaken och lätt att ta med sig.

Skålla tomaterna och filea dem. Mixa senap, olja, vinäger, honung och svartpeppar. Skär tomaterna i skivor och blanda dem med den mixade dressingen. Nu är de syrade tomatfiléerna klara. Spara dem till garneringen.

Plocka kycklingen och skär köttet i bitar. Blanda fyllningen till picknicksmörgåsen av kycklingbitarna, 1 ½ dl crème fraiche, finskuren rödlök, plockad basilika, majskorn och tärnad fetaost. Smaka upp fyllningen med salt och peppar.

Ta ett rostbröd och pensla det med lite mjölk. Sprid ut kycklingfyllning på brödet, lägg sedan en ny brödskiva på. Fortsätt varva mjölk, fyllning och rostbröd. Avsluta med rostbröd. Lägg smörgåsen i press. Skär sedan bort kanterna på smörgåsen, bred ut resten av crème fraichen på sidorna av smörgåsen och vänd sedan smörgåsen i hackad persilja. Toppa smörgåsen med lite syrade tomatfiléer och lägg den sedan i en tät ask så att den lätt kan transporteras med på picknicken.

Se även Strömsös vinexpert Noora Vuorimaas vintips till kycklingtårtan!

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi