Hoppa till huvudinnehåll

Nooras vintips till kycklingtårta

Rosévin är bra tillsammans med kyckling, kalkon och lätta kalvrätter och som bäst är rosévin när solen skiner!

Anvisningar: 

Inspirerad av det vackra vårvädret komponerade strömsökocken Michael Björklund en välsmakande picknickkorg, med bl.a. en läcker kycklingtårta. Stömsös vinexpert Noora Vuorimaa valde ut ett gott rosévin som passar bra att dricka till:

Fortant de France Grenache Gris"Detta är en väldigt fräsch rätt, med gräddighet som kommer från créme fraichen, och fräschör som kommer från rödlöken, fetaosten, tomaterna och basilikan. Vi behöver ett riktigt fräscht vin. Både vitvin och lätta rödvin kunde passa. Rosévin är bra tillsammans med kyckling, kalkon och lätta kalvrätter och som bäst är rosévin när solen skiner!"

Fortant de France Grenache Gris

"Ett torrt rosévin som passar med mat. Ganska kraftig smak men ändå fräscht med smak av röda bär."

Tilläggsinfo: 
Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi