Hoppa till huvudinnehåll

Asiatisk soppa med kalkon och kokos

Ge kalkonskivorna ett snabbt uppkok i denna krämiga skapelse som är både snabb och lätt att laga.

Ingredienser

Anvisningar: 

Kalkon är ett magert kött som lätt blir torrt om man steker eller kokar det för länge. Ge kalkonskivorna ett snabbt uppkok i denna krämiga skapelse som är både snabb och lätt att laga.

Blötlägg glasnudlarna i ljummet vatten. Koka upp buljongen och kokosmjölken, tillsätt gul lök, pressa i vitlöksklyftan, lägg i finhackad chili (inga kärnor med) samt ingefäran. Mixa soppan och sila den.
Koka upp soppan, skär kalkonbröstet i tunna skivor och lägg skivorna i soppan. Lägg också i vattenkastanjerna och glasnudlarna och låt soppan koka upp snabbt. Smaka av soppan med citron och salt.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi