Hoppa till huvudinnehåll

Rabarbermjöd

Rabarbermjöd vankades det på strömsöverandan (vid sidan av kaffe förstås) när Harriet och Matias dukade upp till gammaldags kafferep.

Ingredienser

Anvisningar: 

Rabarbermjöd vankades det på strömsöverandan (vid sidan av kaffe förstås) när Harriet och Matias dukade upp till gammaldags kafferep.

Skölj rabarbern, skär den i bitar och lägg bitarna i en stor skål eller kastrull. Häll sockret på rabarbern. Koka upp vattnet och häll det över rabarbern. Låt vattnet svalna tills det är ljummet. Ta lite av det avsvalnade vattnet i en kopp och lös upp jästen i det. Blanda skvätten med de andra ingredienserna. Låt mjödet jäsa i rumstemperatur till följande dag.

Sila mjödet och tappa det på flaskor. Lägg några russin i varje flaska. Ställ svalt. Mjödet är färdigt att dricka då russinen flutit upp till ytan, dvs efter ca 3 dygn.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi