Hoppa till huvudinnehåll

Vaniljpannacotta med rabarberkompott och jordnötskaka

Pannacotta betyder kokt grädde på italienska - och en efterrätt med mycket grädde kan väl inte bli helt fel...

Ingredienser

Anvisningar: 

Vaniljpannacotta:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Skär vaniljstången på längden. Koka upp grädde, socker och vaniljstång. Avlägsna vaniljstången, blanda i gelatinbladen så de smälter och häll blandningen i formar. Låt pannacottan stå kallt och stelna.

Rabarberkompott:
Skala rabarbern och dela den i mindre bitar. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den. Värm försiktigt vaniljstången, urskrapet, rabarberbitarna, socker och vatten. Låt blandningen småkoka tills rabarbern mjuknat.

Jordnötskaka:
Värm jordnötssmör, sirap och socker tills jordnötssmöret har smält. Vänd ner corn flakes, kokos och vaniljsocker i blandningen. Bred ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper så smeten är en centimeter tjock. Låt svalna. Smält chokladen och bred ut den på kakan. Låt chokladen stelna och skär sedan jordnötskakan i önskade bitar.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi