Hoppa till huvudinnehåll

Nooras vindrinkar

Nooras vindrinkar är sådana som man kan dricka genast och som inte kräver likör.

Ingredienser

Anvisningar: 

Lådviner passar perfekt att använda till vindrinkar och bål. Det är viktigt att vinet har en ren och t.o.m. neutral smak för då kan man smaksätta hur man vill.

Ofta gör man vindrinkar så att man smaksätter vinet med likör, men man kan också använda safter och aromatiserade siraper som smaksättare. En väldigt känd vindrink är Sangria. Den gör man på rödvin. I vinet sätter man bitar av apelsin och andra citrusfrukter och låter vinet dra i sig smaken av frukterna över natten i kallt. Världen är full av olika Sangriaversioner och man kan hitta flera olika recept gjorda på vitvin också. Det är bra att använda sig av ett basrecept. Det kan man sedan ändra om enligt egen smak.

Sangria:

Blanda ihop ingredienserna och låt stå i kallt 18 – 24 timmar. Tillsätt till sist kolsyrat vatten enligt smak.

Sommarjobb:

En riktigt fräsch sommardrink som är syrlig och uppfriskande. En lämplig drink att avnjuta mellan sommarsysslorna. Blanda ihop ingredienserna med mycket is. Dekorera t.ex. med några persikaskivor eller färska jordgubbar.

Gryningens pärlor:

I den här drinken har man fångat soluppgångens första röda solstrålar! Bland ihop ingredienserna med mycket is. Dekorera t.ex. med limeskivor och körsbär.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi