Hoppa till huvudinnehåll

Carpaccio på rostbiff med persiljerotscrème

Man skulle verkligen inte tro att detta recept bygger på rester. Men en av de stora konsterna i köket är just att utnyttja allt till fullo.

Ingredienser

Anvisningar: 

Persiljerotscrème:
Mixa persiljerötterna (i sin sås) i en matberedare, tillsätt örterna och gräddfilen. Smaksätt med salt och peppar.

Lägg rostbiffen på ett fat. Hyvla över parmesan, lägg på rucola, strö över pinjefrön, ringla över olja och balsamvinäger. Avsluta med salt och svartpeppar.

Servera persiljecrèmen vid sidan om tillsammans med ett gott bröd. En tomatsallad (skivad tomat, rödlök, olja, balsamvinäger, salt och peppar) är också god till.

Detta recept bygger på resterna från (om man får några - annars får man göra om såsen) "Rostbiff med vitvinsbräserade persiljerötter".

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi