Hoppa till huvudinnehåll

Potatis- och tomatcurry

En rätt på Michaels favoritknöl, potatisen. I denna gryta får potatisen sällskap av lite hetta i form av tomatfiléer i currysås.

Ingredienser

Anvisningar: 

En rätt på Michaels favoritknöl, potatisen. I denna gryta får potatisen sällskap av lite hetta i form av tomatfiléer i currysås. Kolla också Michaels tips på fransk potatisvokabulär du kan briljera med i köket.

Koka potatisen ca 10 minuter. Låt den sedan svalna lite och skala den. Skär potatisen i tjocka skivor och stek dem i lite smör i en stekpanna tills de fått en fin färg.

Hetta upp olja, gurkmeja, curry och chilipulver snabbt. Tillsätt ingefära och hackad lök, låt steka tills den fått en fin färg. Rör i vitlök, salt, chilipeppar och tomatfiléer, låt blandningen koka tills tomatfiléerna mosat sig lite.

Lägg tillbaka potatisbitarna i tomatmoset och låt dem sakta koka tills de är genommjuka. När potatisen mjuknat ökar du värmen så att all vätska avdunstar och tomatmoset nästen blir en fast smet. Innan servering, strö över hackad persilja och ev. lite creme fraiche eller gräddfil.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi