Hoppa till huvudinnehåll

Blomkålssoppa med bacon

En fyllig höstsoppa som får sälta och knaprighet av baconen!

Ingredienser

Anvisningar: 

Hacka löken och dela blomkålen i små buketter. Koka i vatten med buljongtärning tills blomkålen är mjuk. Stek under tiden baconet riktigt knaprigt i en het panna. Lyft skivorna på en skärbräda klädd med hushållspapper när de är klara.
När blomkålen är mjuk, lyft kastrullen av spisen och mixa soppan slät med en mixerstav. Rör ner grädde och ost. lyft tillbaka soppan på spisen och låt osten smälta åp låg värme. Salta och peppra. Skeda upp soppan i tallrikar. Krosssa baconet i hushållspappret till smulor, strö lite över varje portion. Toppa med hackad gräslök.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi

Mer från programmet