Hoppa till huvudinnehåll

Senapsmarinerad strömming med inlagd gurka

En lite lyxigare variant på smörstekt strömming och ett utmärkt sätt att förvara fisken om man inte vill äta den direkt.

Ingredienser

Anvisningar: 

En lite lyxigare variant på smörstekt strömming och ett utmärkt sätt att förvara fisken om man inte vill äta den direkt. Om man vill snabbmarinera strömmingen låter man den stå i rumstemperatur i 1-2 timmar annars kan man hålla den upp till 3 dygn i kylskåp innan den tillreds. Ju längre den ligger i marinaden desto starkare smak får fisken av marinaden. Vill man förvara fisken länge i marinaden gäller det dock att vara noggrann med hygienen vid tillredningen. Till stekt strömming äter man kanske ett klassiskt tillbehör – potatismos och den extremt lättlagade inlagda gurkan.

Senapsmarinerad strömming
Blanda senap, creme fraiche, majonnäs och ägg, krydda blandningen med salt och peppar. Marinera strömmingsfiléerna i blandningen. Panera strömmingsfiléerna i blandningen och stek dem gyllenbruna i smör i en panna.

Inlagd gurka
Blanda ättika, socker och vatten tills sockret löst sig. Skala ½ gurka och skär i tunna skivor. Lägg dem att dra i lagen ca. 20 minuter.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi