Hoppa till huvudinnehåll

Älggryta

En mustig, underbar viltgryta som får extra smak av viltfond. Enkelt och värmande i höstrusket!

Ingredienser

Anvisningar: 

En mustig, underbar viltgryta som får extra smak av viltfond. Enkelt och värmande i höstrusket!

Strimla rotfrukterna, tärna potatisen, skär löken i halva ringar. Tärna köttet och stek det i omgångar i smör i en stekpanna. Lyft över det färdigt stekta köttet i en ugnssäker gryta. Stek också rotfrukterna var för sig i smör och lyft över i grytan. Skölj ur stekpannan med vatten, skrapa noga ur och häll i grytan, tillsätt lite mera vatten så du har hällt i ca 4 dl. Tillsätt fond, peppar och lagerblad. Ställ in grytan (med lock) i ugnen på 200°C i ca 1½ timme.
Vid serveringen rör ner smetana och finhackad vitlök, smaka av med salt och strö persiljan överst. Servera med en god öl och kanske till och med en kall vodkasnaps till!

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi

Mer från programmet