Hoppa till huvudinnehåll

Casarecce con le melenzane (Casarecce med auberginer)

Giovanna Teir bjuder på ett mycket enkelt pastarätt med aubergine som huvudråvara. Rätten är från Sicilien.

Ingredienser

Anvisningar: 

Italienskan Giovanna Teir besökte Strömsö, bjöd på äkta italiensk husmanskost och delade med sig av enkla och garanterat traditionella recept som hon har snappat upp i sin farmors kök i Neapel.

Denna sicilenska pasta är ett mycket enkelt och gott recept med aubergine som huvudråvara.

Skär auberginerna itu, ta ur kärnhuset och skär auberginerna i tärningar. Värm olivolja i en stekpanna och fräs vitlöken.

Tillsätt auberginerna lite åt gången och stek dem tills de är mjuka och bruna. Slå till sist på tomat och låt såsen sjuda på svag värme i 10-15 minuter.

Servera såsen med kokt pasta, mozzarellatärningar och basilika.

Lär dig mer om pasta i artikeln Pasta pronto på rätt sätt – Giovannas pastaskola!.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi