Hoppa till huvudinnehåll

Farfalle al salmone (Farfalle med laxsås)

Italienskan Giovanna Teir besökte Strömsö, bjöd på äkta italiensk husmanskost och delade med sig av enkla och garanterat traditionella recept.

Ingredienser

Anvisningar: 

Italienskan Giovanna Teir besökte Strömsö, bjöd på äkta italiensk husmanskost och delade med sig av enkla och garanterat traditionella recept som hon har snappat upp i sin farmors kök i Neapel. (Kolla också Pasta pronto på rätt sätt – Giovannas pastaskola!)

Lägg smör i en kastrull och fräs löken till den är gyllenbrun. Tillsätt laxen och rör om i 2-3 minuter på svag värme. Häll i grädde och tomatpuré och låt småkoka i ca 15 minuter. Salta och peppra efter smak.

Koka pastan och häll laxsåsen över pastan.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi