Hoppa till huvudinnehåll

Pasta e patate (Soppa med pasta och potatis)

Pasta e patate är en typisk rätt för det italienska bondköket; en rätt från norditalien som har spritt sig till hela landet.

Ingredienser

Anvisningar: 

Italienskan Giovanna Teir besökte Strömsö, bjöd på äkta italiensk husmanskost och delade med sig av enkla och garanterat traditionella recept som hon har snappat upp i sin farmors kök i Neapel. (Kolla också Pasta pronto på rätt sätt – Giovannas pastaskola!)

Pasta e patate är en typisk rätt för det italienska bondköket; en rätt från norditalien som har spritt sig till hela landet.

Skala potatisen och skär den i tärningar. Fräs löken och potatisen i olivolja, tillsätt tomat och vatten så att den täcker potatisen och låt koka på svag värme tills potatisarna är mjuka och faller sönder. Tillsätt till sist pastan och koka i ca 10 minuter, rör om då och då. Salta och peppra.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi