Hoppa till huvudinnehåll

Adukigryta

En vegetarisk gryta på kinesiska adukibönor. Adukibönorna hittar man i ekologiska affärer.

Ingredienser

Anvisningar: 

Tärna auberginen i stora tärningar och lägg dem i en sil varvat med grovt havssalt. Låt dem vara där i ca 30 minuter så saltet kan dra ut överflödig vätska. Skölj sedan auberginen noga och låt rinna av.

Hetta upp en stekpanna och häll i ca 2 msk olivolja, stek auberginen runt om i några minuter. Lägg i en ugnsfast form.

Hacka under tiden en lök. Stek sedan löken någon minut i lite mera olivolja. Hacka under tiden vitlöken fint. Tillsätt den i pannan och tärna tomaterna grovt. Lägg dem i pannan och krydda med allt utom basilikan.

Lyft pannan av spisen och rör ner bönorna, basilikan och auberginen. Flytta över allt i ugnsformen och strö över parmesanosten. Grädda i ugnen på 200 grader i ca en halv timme. Servera med ett gott bröd till.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi

Mer från programmet