Hoppa till huvudinnehåll

Majsmjölsbröd

Ett bröd som hör hemma på Thanksgiving (tacksägelse-) bordet i USA, framför allt i sydstaterna. Det ätes helst alldeles färskt, eller så uppvärmt i micro eller brödrost.

Ingredienser

Anvisningar: 

Ett bröd som hör hemma på Thanksgiving (tacksägelse-) bordet i USA, framför allt i sydstaterna. Det ätes helst alldeles färskt, eller så uppvärmt i micro eller brödrost, med mycket smör på! Passar utmärkt på fruksotbordet eller till soppor och grytor.

Blanda ihop de torra ingredienserna. Vispa ihop ägg och mjölk tills det är lite skummigt. Rör ner det våta i det torra, och överarbeta inte smeten. Häll smeten i en springform som du klätt med bakplåtspapper och smort och mjölat (pappret täcker ju bara bottnen). Grädda brödet i 200°C, mitt i ugnen, i 25 minuter. Brödet skall bli gyllene ovanpå och släppa loss från kanterna.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi

Mer från programmet