Hoppa till huvudinnehåll

Lufttorkad skinka med basilikasmaksatt färskost, melon och rostade pinjenötter

De flesta av oss kanske gör förrätt ganska sällan så vi saknar vanan. Men här bjuds på en lyxig förrätt, för ett tillfälle då man verkligen vill imponera.

Ingredienser

Anvisningar: 

Det där med förrätter kan vara lite knepigt. Vilken förrätt passar ihop med vilken huvudrätt? Är det okej att ha en fiskförrätt till en fiskgratäng?
De flesta av oss kanske gör förrätt ganska sällan så vi saknar vanan, och struntar därför helt enkelt i förrätten för att slippa bekymra oss om middagshelheter och genomtänkta smakkombinationer. Susanna bad Michael om lite förrättstips och önskar sig en enkel och snabb förrätt för en vanlig dag (receptet nedan), en vacker förrätt för en lite speciell dag och slutligen en lyxig, för ett tillfälle då man verkligen vill imponera.

Skär basilikan och blanda den med färskosten. Lägg melonen på en tallrik och spritsa en sträng med den basilikasmaksatta färskosten bredvid. Lägg två skivor lufttorkad skinka på melonen. Värm en stekpanna och lägg i pinjefröna. Rosta dem snabbt så de får en fin färg och strö dem över skinkan. Garnera med ruccola och droppa några droppar olivolja över rätten.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi