Hoppa till huvudinnehåll

Skummig musselsoppa med havskräftor

Det där med förrätter kan vara lite knepigt. Vilken förrätt passar ihop med vilken huvudrätt? Är det okej att ha en fiskförrätt till en fiskgratäng?

Ingredienser

Anvisningar: 

Det där med förrätter kan vara lite knepigt. Vilken förrätt passar ihop med vilken huvudrätt? Är det okej att ha en fiskförrätt till en fiskgratäng?
De flesta av oss kanske gör förrätt ganska sällan så vi saknar vanan, och struntar därför helt enkelt i förrätten för att slippa bekymra oss om middagshelheter och genomtänkta smakkombinationer. Susanna bad Michael om lite förrättstips och önskar sig en enkel och snabb förrätt för en vanlig dag, en vacker förrätt för en lite speciell dag och slutligen en lyxig (receptet nedan), för ett tillfälle då man verkligen vill imponera.

Hacka schalottenlök, fänkål och vitlök. Lägg dem i en kastrull, tillsätt det vita vinet och låt vinet koka in i grönsakerna. Lägg i de tvättade musslorna. Låt koka under lock i ca 10 minuter. Tillsätt grädde och mjölk till fonden och låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar. Sila sedan musselsoppan genom en chinoas. Mixa soppan så att skum uppstår innan servering. Lägg en kokt pastaplatta i botten av varje tallrik. Skala havskräftorna och dela dem på längden. Lägg dem på pastan och häll den skummiga soppan på.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi