Hoppa till huvudinnehåll

Nooras juldrink - tålamodsklunken

Strömsös vinexpert, sommeliern Noora Vuorimaa, bjöd på en egen juldryck som går under det fantasifulla namnet "Tålamodsklunken".

Ingredienser

Anvisningar: 

Strömsös vinexpert, sommeliern Noora Vuorimaa, bjöd på en egen juldryck som går under det fantasifulla namnet "Tålamodsklunken". Tanken är att en god värmande dryck som denna ger det där lilla extra tålamodet som kan behövas innan klapparna får öppnas på julafton.

Tålamodsklunken går att servera som en glögg, som efterrättsdryck (också utan efterrätt) eller kall som en magavkylare efter en lång julmiddag.

Låt saften koka tillsamman med kryddorna i ca 30 min. Låt drycken svalna en aning och tillsätt sedan en kanelstång i grytan och låt den ligga i drycken ca 10 min. Ta sedan bort kanelstången. Drycken är nu färdig om den skall drickas sval. Man kan också kyla drycken och dricka den kylskåpskall.

Smaksätt med Marsala, 2-4 cl per 1 ½ dl beroende på hur stark klunk man vill ha.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi