Hoppa till huvudinnehåll

Grillade revbensspjäll med julinspirerad ragu

Michaels alternativa julmat, revbensspjäll, serveras med en grönsaksragu.

Ingredienser

  • 2 kilogram (kg) revbensspjäll av gris- Grillade revbenspjäll
  • 3 matsked (msk) soja- Grillade revbenspjäll
  • 3 matsked (msk) sirap- Grillade revbenspjäll
  • 2 matsked (msk) kaffe- Grillade revbenspjäll
  • 0.5 matsked (msk) chili- Grillade revbenspjäll
  • 1 matsked (msk) kanel- Grillade revbenspjäll
  • 10 st kryddpepparkorn- Grillade revbenspjäll
  • 5 st lagerblad- Grillade revbenspjäll
  • 2 klyfta vitlök- Grillade revbenspjäll
  • 2 tesked (tsk) salt- Grillade revbenspjäll
  • 4 st morot- Grillade revbenspjäll
  • 2 st gul lök- Grillade revbenspjäll
  • 4 deciliter (dl) potatis- Julinspirerad ragu
  • 2 deciliter (dl) äppel- Julinspirerad ragu
  • 2 st brysselkål
  • 3 deciliter (dl) kålrot- Julinspirerad ragu
  • 1 matsked (msk) smör- Julinspirerad ragu
Anvisningar: 

Grillade revbenspjäll
Lägg revbenen i kokande vatten i en stor gryta tillsammans med bitar av två skalade morötter, två skalade och klyftade gullökar samt vitlök, kryddpeppar, lagerblad och salt. Låt koka upp, ställ sedan ned värmen så att det sjuder. Ta med en slev bort eventuellt skum i kastrullen. Låt revbenen koka tills de är mjuka, ca en halv timme.

Tag då upp revbenen och lägg dem i en ugnsfast form. Blanda i en bunke sirap, soja, kaffe och kryddor. Pensla blandningen över revbenen, salta och peppra efter smak. Grilla revbenen i ugnen på 175° i ca 20 min.

Julinspirerad ragu
Fräs potatisen i en stekpanna i lite smör, tillsätt äppleklyftorna och brysselkålen. Smaka av ragun med sirap, salt och peppar. Servera den nystekta ragun till de grillade revbensspjällen.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi