Hoppa till huvudinnehåll

Het thaisoppa med räkor

Frysmat har oftast en negativ klang men de här rätterna är valda så att dom garanterat smakar lika gott uppvärmda som gjorda á la minute.

Ingredienser

Anvisningar: 

Vill man ha en bekymmersfri middag som inte kräver så mycket tid i köket på själva festdagen kan man gardera sig med att ha Michaels 3 rätters meny färdig i frysen. 15-20 minuter i köket behövs innan gästerna kommer och du har maten klar. Frysmat har oftast en negativ klang men de här rätterna är valda så att dom garanterat smakar lika gott uppvärmda som gjorda á la minute.

För recepten till huvudrätten och efterrätten till 15-minuters gourmetmenyn se länkarna till höger.

Koka upp buljongen med riven ingefära, pressad vitlök, finskuren chili, krossat citrongräs och hackad gul lök, låt koka 15 minuter. Tillsätt sedan kokosmjölk, red eventuellt av soppan med lite maizenamjöl om ni önskar den mer simmig. Mixa sedan soppan och sila den. Frys in soppan. Vid servering, skala räkor och lägg dem i botten av tallrikarna. Värm soppan och häll den över räkorna på tallrikarna, koka eventuellt lite nudlar och servera det till soppan.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi