Hoppa till huvudinnehåll

Baba ganoush - auberginedip med rökt smak

Dipp baserad på auberginer som passar perfekt i Jads urval av spännande småplock till hans libanesiska buffé.

Ingredienser

Anvisningar: 

Tillagningstid cirka 40 minuter

Nagga ytan på auberginerna med en gaffel. Lägg auberginen direkt på spisplattan och låt den brännas vid jämnt över hela. Fortsätt att bränna (ja, bränna!) auberginen tills köttet smälter och blir mosigt. OBS! Det blir väldigt rökigt i köket under processen. När auberginen svalnat, ta bort det brända skinnet, som vid det här laget bör lossna rätt lätt. Mixa ihop fruktköttet tillsammans med vitlök, tahini, citron och salt. Sätt in den mixade blandningen i kylskåpet, så att den svalnar.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi