Hoppa till huvudinnehåll

Falafel

Vad skulle en libanesisk buffé vara utan falafel?

Ingredienser

Anvisningar: 

Tillagningstid cirka 40 minuter

Blötlägg kikärtorna i vatten över natten. Nästa dag, tvätta av, och mixa tills det blir finhackat. Tillsätt resten av ingredienserna och fortsätt mixa, så att det blir som en smet. Låt röran vila i några timmar. När det sen är dags (precis innan gästerna kommer, till exempel) så tar du fram en panna som du häller i rikligt med olivolja som måste bli riktigt het. Så tar du sen lite falafelröra som du formar i handen som små platta biffar (då blir dom färdigstekta rakt igenom, utan att brännas vid på utsidan).

Övrigt:
Falafel äts oftast i pitabröd tillsammans med tomat, inlagd gurka, mynta och en massa taratour- sås.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi