Hjärterum finns det gott om hos Dallas, och hans Kycklingfantasi räcker till många!
Ingredienser
- 3 st kyckling
- kryddblandning
- citron
- 4 st lök
- 2 st morot
- 500 gram (g) champinjon
- 6 klyfta vitlök
- 0.5 deciliter (dl) olivolja
- 2 deciliter (dl) vatten
- 2 st selleristjälk
- 1 bunt persilja
- 0.5 deciliter (dl) vitlökspulver- Kryddblandning
- 0.5 deciliter (dl) paprikapulver- Kryddblandning
- 0.5 deciliter (dl) mejram- Kryddblandning
- 0.5 deciliter (dl) vitpeppar- Kryddblandning
- 0.5 deciliter (dl) grillkrydda- Kryddblandning
- 0.5 deciliter (dl) marsala- Kryddblandning
- 0.5 deciliter (dl) madrascurry- Kryddblandning
Hjärterum finns det gott om hos Dallas, och hans Kycklingfantasi räcker till många!
Dela kycklingen så det blir fyra delar av varje kyckling. Krydda med kryddblandningen, pressa vitlöksklyftorna och pressa saften ur en citron, blanda ihop med olivoljan och gnid in marinaden i kycklingbitarna. Låt stå, ju längre desto bättre.
Dela grönsakerna, men inte så smått! Låt det vara medelstora bitar av alla grönsaker. Lägg på en plåt, så det blir som en grönsaksbädd. Lägg kycklingen över. Häll över ett lagom stort glas vatten, så att kycklingen inte blir torr sen när den lagas i ugnen.
Sätt ugnen på 220°C. Låt ugnen bli riktigt varm innan du ställer in plåten med kycklingen. Låt vara i ugnen i cirka 1½ timme. Kyckling ska lagas riktigt! Tills skinnet blivit lite knaprigt.
Gör en sallad till, och ät med ris eller cous-cous eller ugnstekt potatis.
Kryddblandning:
Min kryddblandning består av lika många delar av dessa kryddor som jag blandat ihop och har i en stor burk, som jag använder till det mesta.