Hoppa till huvudinnehåll

Fisksoppa från Marseille på Eves vis

Eve lagade en sydfransk bouillabaisse med många kryddor och egen touch.

Ingredienser

Anvisningar: 

Eve lagade en sydfransk bouillabaisse med många kryddor och egen touch, och gjorde dessutom en förrätt och efterrätt som är goda och passar bra till.

Häll olivoljan i en stor kastrull och värm upp. Hacka lök, vitlök, fänkål, selleri och morötterna. Kasta ner allt detta i den stora kastrullen och fräs. Riv av lite skal från en apelsin. Häll ner i kastrullen och tillsätt direkt tomaterna, anis, rosmarin, timjan och fiskfond. Låt det börja koka.

Tillsätt all fisk förutom havskräftorna och pilgrimsmusslorna. Låt det hela koka i 6-8 minuter. Medan soppan kokar, tar du fram en stor stekpanna och ställer på spisen. I med en klick smör och olivolja, saffran, havskräftorna och pilgrimsmusslorna.

Häll i Pernod och låt koka en stund under lock, tills kräftan och musslorna känns färdiga. Strö över persiljan och häll i den stora kastrullen. Häll allt i en vacker stor skål och servera!

Till fisken kan anävndas: Lax, hälleflundra, gös, rödtunga, ål, havskräftor, räkor, pilgrimsmusslor

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi