Hoppa till huvudinnehåll

Karelska piroger

Karelska piroger på ett fat.
Karelska piroger på ett fat. Bild: Johanna Karttunen karelska piroger

Eevas variant på karelska piroger görs med potatismos och serveras med knaperstekt bacon.

Ingredienser

Anvisningar: 

Tillagningstid cirka 40 minuter

Rör ihop mjöl, salt och margarin i matberedaren eller med fingertopparna. Tillsätt vatten och knåda till deg. Rulla degen till en lång smal rulle på mjölat bakbord. Dela degen till 20-25 små bollar. Kavla degbollarna platta, mycket tunna. Koka risgrynsgröt eller laga potatismos. Låt svalna. Lägg risgrynsgröt elller potatismos, ca 1 rågad msk i mitten av varje degplatta. Vik kanterna ovanpå ca 1-2 cm och rynka kanterna med fingertopparna. Grädda i het ugn, ca 275 - 300°C ca 10 minunter. Pensla de varma pirogerna med smör-vatten (kokande varmt), täck med bakduk.

Övrigt:
Ät pirogerna varma!

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi