Hoppa till huvudinnehåll

Kurznasi

Kurznasi är en sorts tjetjenska ravioli som kokas i vatten eller buljong, och som serveras med sallad.

Ingredienser

Anvisningar: 

Kurznasi är en sorts tjetjenska ravioli som kokas i vatten eller buljong, och som serveras med sallad. Men Zarima har mer att bjuda på! Se de övriga rätterna från programmet.

Tillagningstid cirka 40 minuter

Blanda ihop degen och låt vila en kvart. Under tiden finhackar du lök och pressar vitlök. Blanda lök och vitlök med köttfärs och grädde i en bunke. Salta och peppra. När degen vilat, så kavlar du ut den och tar ett lagom stort glas, eller en rund pepparkaksform och trycker ut runda degplättar. Så tar du lite köttfärs och lägger ut på varje plätt och bakar in, som små raviolis. Så kokar du dessa som du kokar pasta, i vatten och salt. Vill du ha mer smak, ta i en tärning buljong. När dem kokat färdigt, ta upp och ät som de är med en sallad eller tzatziki.

Jag tycker det är gott med créme fraiche till.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi