Hoppa till huvudinnehåll

Zuurkoolsschotel

Holländaren Sylvanus, som flyttat till svenska Höllviken, lagar "zuurkoolsschotel" med surkål, potatis, korv och bananer. Enkelt och gott!

Ingredienser

Anvisningar: 

Holländaren Sylvanus, som flyttat till svenska Höllviken, lagar "zuurkoolsschotel" med surkål, potatis, korv och bananer. Enkelt och gott!

Tillagningstid cirka 30 minuter
Koka potatisen. När de är färdigkokta, mosa dem. Koka eller stek korvarna (efter tycke). Skiva bananerna, tunna. Värm surkålen i en kastrull. Riv en bit ost om du inte köpt den färdigrivna. När allt är färdigkokt och stekt, värmt eller rivet och mosat. Ta fram en form. Lägg lite potatis i botten. På med surkål som ett andra lager. Korven sen. Bananen på det. Toppa med ost. Stoppa sen in formen i ugnen så att osten får smälta ordentligt. Klart!

Övrigt:
Servera med brunsås, det är gott! Du kan ersätta korven med köttfärs om du vill det.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi