Hoppa till huvudinnehåll

Friterad sej med äpple och saltgurkssås

Allt smakar inte som det låter, frysfisk i fyrkantiga block kan nämligen också vara riktigt gott!

Ingredienser

Anvisningar: 

Friterad sej
Låt sejblocket tina lite och skär det i lämpliga bitar. Sejen tinar snabbare om man strör lite salt på. Låt inte sejbitarna tina helt för då faller de lätt sönder under paneringen. Blanda vetemjöl med 2 tsk salt och 1 tsk peppar. Vänd sejbitarna i vetemjölblandningen, sedan i de vispade äggen och sist i ströbrödet. Panko ströbrödet är ett asiatiskt ströbröd som är lite grövre, får du inte tag i panko kan du använda vanligt ströbrö. Fritera sejbitarna tills de fått en gyllenbrun färg och servera dem sedan med kokt potatis och äpple och saltgurksås.

Äpple och saltgurksås
Finhacka saltgurka, pickles och äppel. Blanda alla ingredienser till såsen. Om du vill göra pickles själv kan du följa nedanstående recept.

Pickles
Koka en ättikslag av ättika, socker och vatten, krydda med lagerblad och kryddpeppar. Koka bitar av grön- och rotsaker (t.ex. broccoli, paprika, blomkål, morot och purjo, lök) så att dom fortfarande har lite tuggmotstånd. Låt dem sedan ligga i ättikslagen medan du tillreder resten. Sila till sist bort lagen och lägg bitarna i såsen.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi