Hoppa till huvudinnehåll

Grönsaksalicha

Den här grönsaksröran passar bra att äta tillsammans med Injeera-bröd.

Ingredienser

Anvisningar: 

Tillagningstid cirka 35 minuter

Skala potatisarna och dela på två eller tre delar. Alla grönsaker förutom löken och vitkålen ska delas i ganska stora delar. Fortsätt med morötterna och paprikan, dela blomkålen. Skär löken och vitkålen i lite mindre bitar. Finhacka vitlöken och persiljan. Hetta upp 5 dl av oljan i en kastrull och fritera sen potatisen i några minuter. När potatisen känns färdig, ta upp och lägg på en tallrik.

Gör sedan samma sak med blomkålen, morötterna, paprikan och ärtorna i samma olja alltså. Häll 1 dl olja i en annan kastrull, hetta upp. Stek löken i några minuter. Ha sen i vitlöken och persiljan. När det stekt en liten stund, ha då i vitkålen. Låt steka i 10-15 minuter. Blanda i curry, salt och buljong. Blanda sen ner de färdigstekta morötterna, paprikan, blomkålen och ärtorna. Ha i potatisen sist. Blanda ihop allt och låt stå i fem minuter till. Klart!

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi