Hoppa till huvudinnehåll

Sukhe Aloo

Sukhe Aloo betyder torkad, stark potatis. Rätten går att äta som den är men passar också som tillbehör.

Ingredienser

Anvisningar: 

Anu ger oss receptet till en enkel, vegetarisk potatisrätt som går att äta som den är med bröd, men också som ett gott tillbehör! Rättens namn, Sukhe Aloo, betyder torkad, stark potatis.

Tillagningstid cirka 40 minuter. Koka, skala och hacka potatisarna. Häll olja i en stekpanna, häll i kummin som får bryna i den heta oljan en stund. Häll sen ner de andra kryddorna, förutom citronsaften. Låt bryna lite till.

Ta sen i potatisen och blanda om väl. Låt sen allt steka på medelvärme i tio minuter. När de tio minuterna gått, häll över citronsaften och ät sen! Rätten kan intas som den är, med bröd, eller tillsammans med någon annan rätt.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi