Hoppa till huvudinnehåll

Pizza naturell med plockingredienser

En fräsch och festlig pizza som byggs på med fyllningen efter att den har gräddats.

Ingredienser

Anvisningar: 

Pizza naturell eller kanske helst Pizza fantasia naturell kunde man kalla denna skapelse. Fantasia naturell därför att den här pizzan byggs på med favoritingredienserna först efter att den har gräddats. En betydligt fräschare och festligare pizza än de fettdrypande degplattor man ibland serveras.

Ljumma vattnet och smula i jästen. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt oljan och saltet. Tillsätt största delen av mjölet, dela sedan degen i fyra delar och låt dem jäsa under bakduk. Fräs lök och vitlök i olja, blanda i tomatsåsen. Låt koka en stund och krydda med tabasco, salt och peppar. När pizzadegen har jäst ca en halv timme, använd det återstående mjölet och baka ut tunna pizzor. Lägg dem på plåt. Fördela tomatsåsen på pizzorna och strö den rivna osten över. Grädda dem i 250° tills de fått en fin färg. Pizzor skall gräddas i nedre delen av ugnen för att bottnen skall bli så krispiga som möjligt. Tag sedan ut pizzorna och lägg önskade ingredienser på. Michaels favorit fantasia naturell är med mozzarellaost, parmaskinka, färsk basilika, ruccola, tomater och lite olivolja på toppen.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi