Hoppa till huvudinnehåll

Tian på krabba, avocado och tomat med lime-majonnäs

Bygg torn av maten! Servera fräsch limemajonnäs till.

Ingredienser

Anvisningar: 

Koka upp vatten i en stor kastrull. Gröp ur tomaterna och skär ett kryss på toppen. Förväll i 10-12 sekunder och lägg i kallt vatten. Skala tomaterna och skär loss tomatköttet i en lång remsa. Ta ut cirklar på 7 cm diameter med ett mått.

Rensa allt kött ur de kokta krabborna, blanda det med korianderbladen och hälften av den pressade limesaften. Blanda avocado, chili och resten av limesaften i en annan skål.

Lägg en tomatrundel inuti ett högt kakmått på en tallrik. (Man kan klippa till en form av en PET-flaska.) Skeda upp en fjärdedel av avocadobitarna där, sen en fjärdedel av krabb-blandningen och platta till lite. Lägg en tomatrundel överst och stryk olja på den. Ringla limemajonnäs runt formen. Skär innanför formens kanter och lyft bort innehållet försiktigt. Gör likadant med de tre återstående. Dekorera med prickar av tomatmajonnäs i en yttre cirkel.

Lime-majonnäs:
Mixa äggula, senap, vinäger och limesaft tills det är slätt i mixer, med stavmixer eller i matberedare. Låt motorn gå och häll i oljan i en smal stråle. Späd ev. ut majonnäsen med lite varmt vatten. Salta och peppra.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi