Hoppa till huvudinnehåll

Nästan vegetariska snabbnudlar

Den här vegetariska rätten är riktig snabbmat - färdig på ett huj.

Ingredienser

Anvisningar: 

Nudlar hör till grundutrustningen i köksskåpet om man vill ha mat snabbt och lätt. Nudlar behöver oftast inte kokas utan blir nästan bättre om man bara blötlägger dem. T.ex. äggnudlar, risnudlar och glasnudlar är färdiga att ätas efter ca 10 minuters blötläggning. Udonnudlar däremot bör kokas i några minuter innan servering. Vegetariska snabbnudlar blir färdiga på 2 minuter medan thaikycklingen tar ca 15 minuter. Nudlarna i rätterna är utbytbara, använd det du har tillgång till.

Blötlägg äggnudlarna i ca 10 minuter. Stek under tiden grönsakerna i lite olja. Blanda grönsakerna med nudlarna och krydda med oystersauce och soja. Lägg upp de vegetariska nudlarna på tallrik och rippla över lite yoghurt eller creme fraiche. Strö eventuellt plockad koriander och rostade sesamfrön över.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi