Söt chilisås, ostronsås och ingefära ger den här nudelrätten dess thailändska touch.
Ingredienser
- udonnudlar
- 4 st kycklingfilé
- sweet chilisås
- oystersås
- 1 deciliter (dl) lökbåtar
- 2 deciliter (dl) sockerärtor
- 2 deciliter (dl) morot
- 1 burk vattenkastanj- i skivor
- 1 burk kokosmjölk
- 1 matsked (msk) ingefära- färsk
- ruccola- Till garnering
Anvisningar:
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Stek dem i lite olja tills de är genomstekta, smaka av med sweet chili sauce och oyster sauce. Blanda i morötter, vattenkastanjer, sockerärter och lökbåtar med kycklingbitarna och stek en liten stund. Häll över kokosmjölk. Smaka av blandningen med oyster sauce, sweet chili sauce och färsk ingefära. Koka nudlarna. Lägg till sist i de kokta nudlarna med thaikycklingen och garnera med lite färsk ruccola.
Gjord av
Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi