Kanel, nejlika, apelsinskal och rödvin ger smak åt körsbären som serveras till citronpannacottan.
Ingredienser
- 9 deciliter (dl) vispgrädde
- 3 st citron- skal och saft
- 170 gram (g) strösocker
- 0.5 st apelsin- Körsbärssås
- 2 deciliter (dl) rödvin- Shiraz eller Cabernet Sauvignon, Körsbärssås
- 0.5 st kanelstång- Körsbärssås
- 1 st nejlika- Körsbärssås
- 2 tesked (tsk) strösocker- Körsbärssås
- 200 gram (g) körsbär- Körsbärssås
Anvisningar:
Värm upp grädden till 75 grader. Ta den av värmen och låt den svalna till 65°C.
Blanda i citronskal, citronjuice och socker, rör om väl. Låt det svalna, häll upp det i sex små glas à 2 dl. Låt stelna i kylen i ca 4 tim.
För en kniv runt puddingen och vänd formen upp och ned, så att den släpper. Servera med körsbärssåsen.
Körsbärssåsen: blanda apelsinskal, vin, kanel, nejlika och socker i en kastrull och sjud upp. Lägg i körsbären, koka upp. Ta i socker i lämplig mängd om såsen är mycket syrlig. Sjud i 5 min., låt svalna.
Gjord av
Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi