Hoppa till huvudinnehåll

Citronpannacotta med kryddkörsbär

Kanel, nejlika, apelsinskal och rödvin ger smak åt körsbären som serveras till citronpannacottan.

Ingredienser

Anvisningar: 

Värm upp grädden till 75 grader. Ta den av värmen och låt den svalna till 65°C.

Blanda i citronskal, citronjuice och socker, rör om väl. Låt det svalna, häll upp det i sex små glas à 2 dl. Låt stelna i kylen i ca 4 tim.

För en kniv runt puddingen och vänd formen upp och ned, så att den släpper. Servera med körsbärssåsen.

Körsbärssåsen: blanda apelsinskal, vin, kanel, nejlika och socker i en kastrull och sjud upp. Lägg i körsbären, koka upp. Ta i socker i lämplig mängd om såsen är mycket syrlig. Sjud i 5 min., låt svalna.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi